Velkommen! Logg inn  eller  opprett en brukerkonto

Bane

Banestatus

Publisert: 19. april 2017  av Anstein Fearnley

Da er vi snart i gang med nok en golfsesong, vi legger bak oss en litt trøblete vinter med lite snø og mye isdannelser på banen på grunn av varierende værtyper

Banestatus 19 April og dugnaden til helgen utsettes, ny dato kommer!
Da er vi snart i gang med nok en golfsesong, vi legger bak oss en litt trøblete vinter med lite snø og mye isdannelser på banen på grunn av varierende værtyper. Vi har fjernet mye is på greenene igjennom vinteren og fjernet snø for og holde greenene så kalde som mulig for og hindre varmgang under isen som igjen starter prosessen med gassutvikling som dreper gresset. Vi har også brukt aktivt kull for å skape luftporer ned til gressplantene. Dette for å få oksygen ned til planten og slippe gasser ut. 

Smørsyregassene utvikles når gresset har brukt opp det som er av oksygen under isen så begynner en gjæringsprosess. Dette gir en ufullstendig ånding, dette er svært skadelig for gressplantene. Cellene i gressplantene forsøker å overleve ved og bryte ned sukker-reservene til alkoholer og organiske syrer og plantene går fort tom for energi og det dannes mange giftige avfallsprodukter i denne prosessen som gir det vi kaller isbrann. 

Vi har i år også fjernet snø på fairway og tees. Dette har vist seg og være helt nødvendig i Hakadal hvor nesten 100 prosent av faiways består av gressplanten tunrapp. Det er en vanskelig plante og holde liv i igjennom vinteren spesielt når det er mye isdannelse. Det er en et årlig plante som trives dårlig på vinteren, men den har meget gode egenskaper på sommeren. Den frør seg selv og trives når den blir stresset på lave klippehøyder og spirer veldig raskt om våren når varmen slår inn. Ved og fjerne snø på fairways ser vi at overlevelsen av denne planten er mye høyere enn hvis man ikke gjør noe. 

Det er godt og se etter en vanskelig vinter at heletsinntrykket er ganske bra og jeg tror det blir en ny god sesong. Greenene som har fått litt skade etter vinteren er Green 18, Putting og chipping, disse vil komme seg rask når vi får litt varme.

Fairways har litt skade på de vanlige steder som hull 17-12 -10-3. Her er det også bare litt varmere vær som gjelder for å få bedring.  Når gradestokken bikker ned på -5-7 på nattes tid det vanskelig og få noe til og spire.

Når det gjelder åpning av banen er det ennå litt usikkert, kommer varmen tar det ikke lang tid før anlegget åpnes. Vi jobber det vi kan for at det skal bli så tidlig som mulig.

Vi gleder oss til å se dere ute på banen og som dere ser på bildet har bror Nils Thomas fått svette litt i vinter han også :-)

Klikker du på ryggen hans med musa får du se innsamlingsaksjonen klubben har satt i gang for å bedre treningsforhold på drivingrangen og håper du har har mulighet til å støtte opp!

Mvh

Anstein

Coca Cola
Sparebanken 1
Siteservice
Steria
Veidekke
Otra Norge
Rocfon
Comendo
Pixnord
Ischebeck
Optimera
Ahlsell
Vitus Apotek
Siemens
Din Utvikling
Nets
Thaugland
Farup
Myrhagen Sveising
MYRER VVS
Totaltekst
Ryds
alpha 2017
Mail4you.no
Spar Bemanning
Stanley Security
R.E.Gulvavretting
Hotel 33