Velkommen! Logg inn  eller  opprett en brukerkonto

Klubben

50 spillere på regelkveld i går!

Publisert: 1. februar 2019  av Tor Oddvar Torve

Flott oppmøte i kafeen og vi fikk gått gjennom de endringene som påvirker oss mest i daglig spill. Noe lurte vi på og svar kan leses i saken

Golfen går nå mer i en retning av raskere spill og dermed har man tatt noen grep som gjør at man lettere kan gå videre under spillet uten forsinkelser.

Det viktigste sånn hastighetsmessig er at du nå kun kan lete kun 3 min etter ballen din i stedet for 5 min som tidligere. Det er også blitt lov å putte med flaggstanga i, som også vil gjøre det raskere å spille.  Vi anbefaler dere som ikke var tilstede i går å se litt på denne videoen som ligger på Youtoube. ( engelsk språk  med gode bilder)


Det ble en diskusjon om endringene ved dropping fra rødt straffeområde!
Her kan man nå ikke lenger droppe på motsatt side av f-eks en bekk eller et vann. ( typisk bekken på hull 3 ) Men i følge de nye reglene 17.1d som du kan lese i sin helhet her eller se det på bildet under. her ble det litt tvil da det står i Norsk golf at det ikke er noen endringer men ved ettersyn av reglene ser vi jo at denne muligheten nå er tatt bort og du har kun 3 muligheter for dropping. 


Vi utfordra gruppen på nye røde straffeområder og da kom det kjapt opp venstre side hull 4 og skråningen venstre side hull 3. Vi får se hva det blir til da :-)

Vi var også innom det med dropping og ny måte å droppe ballen på! Her hadde vi en feilinformasjon i går. Hvis du dropper ballen fra skulderhøyde og ikke knehøyde som du nå skal, og spiller videre uten å droppe på nytt på korrekt vis er det 1. straffeslag og ikke 2 som vi sa i går. Det er 2 slag i straff hvis du dropper på feil sted og spiller videre.


Droppemetode 2019.

Out of bounds.
Nå kan også baner lage egne lokale regler for Out of bounds og så raskt vi har NGF anbefalte regler sakl vi se hva vi gjør her på banen. en mulig variant er at hvis du f-eks slår deg ut på jordet på hull 13 kan du velge å droppe en ball inn i fairway nærmest der du krysset OB linja. Det vil da koste deg 2. straffeslag så det kan fortsatt være lønnsomt å slå nytt slag fra teestedet!

Tusen takk for godt engeasjement og vi kommer nok med en regelkveld til ila Mai, kanskje ifb med en fredagsscramble på 9 hull med Nils Thomas som konfransier og altmuligmann!
Coca Cola
Siteservice
Steria
Veidekke
Rocfon
Comendo
Pixnord
Optimera
Ahlsell
Vitus Apotek
Siemens
Nets
Thaugland
Farup
Myrhagen Sveising
MYRER VVS
alpha 2017
Mail4you.no
R.E.Gulvavretting
Hotel 33
Basefarm
Ischebeck Nordic
Dell
Sparebank1Nittedal