• Aas Gaard Golfpark
   Aas Gaard 11
   1488 Hakadal

   Proshop booking90611116
   Hakadal Golfdrift91346692
   Bommen og marka91392021

Klubben

Banesjefens tilstandsrapport

Av:   |  Publisert: 3. april 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Ansteins Fearnley om rikets tilstand

Da begynner det og nærme seg sommer og bane åpning.
Det har vært en vanskelig vinter i Hakadal med mye is og vekslende vær. Det har vært en spesiell situasjon når banene rundt oss nesten ikke har hatt vinter.

Vinteren har også på nytt vist oss den store forskjellen på front og back. Det var til tider nesten bart på front 9 og skøytebane på back 9. På det verste hadde vi 13 cm is på fairway 18. Vi har fjernet is med pro-core maskinen og brukt aktivt kull igjennom vinteren for og forhindre  mulig skade på spilleflatene.
 
Greener har overlevd bra, noen små skader er det etter pro-core maskinen. Litt skade er det også på green 18 den er bygget litt som et badekar med lavpunkt i midten som gjør at det er vanskelig og få av vannet før minus gradene kommer på kvelden og vannet fryser det til is igjen.

Det er ikke noe kritisk skade på greener som vil skape problemer for sesongen, noe som jeg er veldig glad for. Det var noen perioder igjennom vinteren hvor jeg så litt mørkt på årets sesong.
 
Fairway har fått litt skader spesielt på back 9. Dette gjelder Hull 10/11/12/17/18 ellers så ser det greit ut. Fairway består mest av tunrapp som spirer med en gang den får tilgang på gjødsel/vann/varme så dette blir et kortvarig problem.
 
Teeer ser bra ut trenger gjødsel/vann/varme. Vi starter byggearbeidet med de bakerste tees på back 9 til uken.
 
Vi setter igang gjødsel programmet på mandag når det er meldt varmere nattetemperaturer. Har vi litt flaks med været er det ikke lenge til vi sees.
 
Ønsker dere alle en god påske og hold avstand, vi har ikke tid til og være syke nå som det er snart golf.
 
Mvh
Anstein Fearnley