• Aas Gaard Golfpark
   Aas Gaard 11
   1488 Hakadal

   Proshop booking90611116
   Hakadal Golfdrift91346692
   Bommen og marka91392021

Klubben

Rangen er åpen

Av: Tor Oddvar Torve  |  Publisert: 17. april 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Målet vårt er åpen range tirsdag eller onsdag til uka. Les mer om banestatus i saken

Kaldt om natten
Dessverre har sterk nattekulde forsinket åpning av både drivingrange og bane nå i april. Med temperaturer på 6-7 minus om natten og morgenene tar alt mye lengre tid for opptørking og gresset for å komme i gang.


YR.no regelen i Hakadal

Når du ser på Yr.no at det skal være 4 plussgrader kl 07 om morningen, er det i 90 prosent av tilfellene akkurat 0 grader. Jeg har bodd på banen i kun 12 år men regelen er 4 gradere kaldere på morningen og tilsvarende 4 grader varmere på ettermiddagen enn Yr melder på sine sider:-)

Varmere tider
Det ser litt lysere ut i tiden fremover og er vi heldige får vi vanningsanlegget igang ila uken som kommer. Alltid en risiko for at mye er fryst i stykker men med gode høstrutiner for blåsing av anlegget tror vi på at vi har vann i sprederne sakte men sikkert ila neste uke.

Rangeåpning og smittevern
Rangen håper vi å klargjøre på mandag slik at vi kan åpne tirsdag eller onsdag. Her er vi også avhengig av vann men det får vi til provosorisk, via en god nabo om ikke vanningsanlegget er helt klart ennå. Når rangen åpner gjør vi som mange andre anlegg at vi ikke setter ut kurvene men at man må ha med egen pose til baller. Det er 20 plasser og veldig viktig at alle holder 1 metersregelen. Puttinggreenen vil jo ikke være klar til rangeåpningen så viktig at man ikke går inn på den og forsinker åpning av denne. Er du syk eller i tvil om du kan være smittet MÅ du holde deg unna rangen og heller ta en Koronatest.

VTG og nye spillere
Golfinteressen har eksplodert og det er kø på VTG kursene og med smittevern på alvor betyr det at vi må stenge rangen for andre under selve kurset. Det er 20 plasser og med 20 nye spillere på kurs sier det seg selv at det ikke er plass til andre i perioden kurset holder på. Det betyr at lørdag 24.04 og søndag 25.04 er rangen forbeholdt VTG kurs. Men mulig å bruke rangen både før og etter kurset som varer fra kl 10-16 lørdag og søndag.

Baneåpning
Her hadde vi stor tro på siste helgen i april før kulda satte inn, nå jobber for og har trua på rundt første helgen i mai. Men her kan det bli endringer, eksploderer det med sol og varme samt varmegrader på natta blir det før og kommer det mere snø og kulde blir det senere. Føler den setningen satt:-)

Da krysser vi køller og det vi ønsker å krysse med for snarlig åpning og at vi alle kan komme igang med aktiviteten vi elsker!