Klubben

Registrer rundene i golfbox. Nye handicapbestemmelser i 2020

Av:   |  Publisert: 14. mai 2019  |  Siste nyheter  |  Arkiv

1. januar 2020 innføres nye handicapbestemmelser. Derfor er det viktig å registrere rundene i golfbox med hullscore.

Det kommer en stor revisjon av handicapreglene fra 1. januar 2020.  Da innføres det et felles handicapsystem for hele verden slik at spillere kan sammenligne seg og spille på samme vilkår over alt. Gjennomsnittet av de 8 beste handicaprundene av de siste 20 blir spillerens handicap.




Registrering av runder i 2019, også 9-hullsrunder.
De runder som er registrert i GolfBox ved utgangen av 2019 legges til grunn for å beregne ditt handicap i det nye systemet. Da systemet bygger på snittscorer og 20 scorer oppfordres alle til å registrere enda flere handicaptellende runder i GolfBox i 2019. Desto flere runder du spiller og registrerer, jo riktigere blir ditt handicap ved konverteringen. Både gode og dårlige runder bør registreres, og du kan registrere både 9-hulls og 18-hullsrunder.

Registrer helst score hull for hull (tast inn hullscorer), ikke kun antall Stablefordpoeng eller bruttoscore. Ved spill på baner som ikke finnes i GolfBox, dvs. baner utenfor Norge så er det til din egen fordel at du også noterer fra slopetabellen på den aktuelle banen. Du må fortsatt ha markør for at runden skal være tellende.

For at en "svak form" ikke skal høye handicapet for mye blir det et tak, en maksimal høyning av handicapet under en 12-måneders periode.

* Singlespill i form av slagspill under ulike spilletyper fra turneringer og tellende private/selskapsrunder kan benyttes.
* Stablefordpoeng vil ikke bli benyttet til å justere handicapet, men et netto slagspillresultat.
* Både 9 hulls og 18 hullsrunder kan registreres.
* Høyeste hcp er 54,0
* Spillere med hcp 4,4 eller bedre får fortsatt kun justering i turneringsrunder.

Golfforbundet vil komme med ytterligere informasjon om saken i løpet av 2019.
 
Vi ønsker lykke til med golfsesongen.